Resepi Daging Dendeng Hitam

Resepi Daging Dendeng Hitam. Jadinya saya mencuba la resepi daging dendeng. Resepi daging dendeng ni pula tahan lama sebab tiada penggunaan santan dan dimasak hingga kering bahan-bahanya.

SARAWAK ETHNIC CUISINE
SARAWAK ETHNIC CUISINE (Terry Burgess)
Insya Allah saya akan cuba memasak lagi sekali daging dendeng ini. Sajian ini dibuat dari daging sapi yang diiris tipis lalu digoreng hingga kering dan disiram dengan sambal balado cabe merah di atasnya. Sambil menunggu daging dendeng diaatas matang, kita bisa menyiapkan bahan untuk rendaman dagingnya.

Setelah direndam goreng daging diatas ke dalam wajan yang berisi minyak banyak dengan api sedang sampai daging berwarna agak kehitaman (jaga jangan sampai hitam hangus).

Kali ini kami nak kongsi resepi daging hitam berempah ala-ala kenduri yang sedap dan menyelerakan!

Resepi Dendeng Daging Hitam (Sedap Menyelerakan!) – Resepi.My

Daging Dendeng: Resepi Klasik Hidangan Khas - Butterkicap

PREMIUM BEAUTIFUL BY AZZA AMRI: DAGING MASAK HITAM

Daging Masak Hitam Sarawak ~ Resepi Terbaik

Daging Masak Hitam Yang Serius Sedap - Azie Kitchen

Ain's Cake & Chocolate House: Resepi Daging Masak Hitam

Resepi Daging Masak Dendeng - Wanista.com

Resipi Rendang Tok - Geng Wokyoh

SARAWAK ETHNIC CUISINE

Daging dendeng ni tahan lama sebab tiada penggunaan santan dan dimasak hingga kering. Resepi daging seterusnya yang ingin kami kongsikan ialah daging masak hitam. Gemar mengonsumsi dendeng daging sapi baik sebagai makanan berat maupun kudapan?